BB4U

B’nai B’rith Amsterdam presenteert:

when you’re born in the 60s, 70s or 80s

Klik hier om de uitzending terug te kijken

Wanneer en waar?

Dinsdag 29 maart 2022, 20:00.

Live vanuit de studio in Buitenveldert en via live stream.

Aanmelden en parkeren is gratis.

Wie?

Presentatie

Barbara Barend
Gasten: Derk Sauer, Peter Heerschop, Viggo Waas, Laura Renberg- Dunkelgrün, Dalia Kurzweil, Shula Rijxman en Fransje Rijxman

Derk Sauer Laura-Renberg-Dunkelgrün
Derk Sauer Laura Renberg-Dunkelgrün

Wat?

Live talkshow BB4U van B’nai B’rith over Oekraïne
De oorlog in Oekraïne zal centraal staan. Er wordt naar het nieuws gekeken met een Joods perspectief.

Peter Heerschop en Viggo Waas komen vertellen over de rol van humor in moeilijke tijden. Shula Rijxman (voormalig voorzitter NPO) en Derk Sauer (Moskou journalist) zal ons informeren over de media in de oorlog. Fransje Rijxman (gepensioneerd docent geschiedenis op de JSG Maimonides), zal ons vertellen over de (Joodse) geschiedenis van Oekraïne. Band “The Klezmer Society” speelt Oekraïense muziek.

Ook zal hulpverlener Laura Renberg – Dunkelgrun samen met Dalia Kurzweil, een gevluchte rebbetzin uit Oekraïne vertellen hoe de vluchtelingen hulp is opgezet en wat er nodig is.

BB4U?

BB4U is een initiatief van B’nai B’rith Amsterdam. Met dit initiatief initiëren we activiteiten voor iedereen met een Joods verhaal of een Joodse connectie en willen we bijdragen aan community vorming. Mensen bij elkaar brengen, rondom actuele thema’s. Dat moet leuk en inspirerend zijn. Tegelijkertijd brengen wij mensen bij elkaar die zich in willen zetten voor de goede doelen die B’nai B’rith nastreeft. 

Waar staan we voor?

B’nai B’rith staat voor het versterken van Joods welzijn in zijn algemeenheid. Dit doen wij door het organiseren van projecten en activiteiten en het inzamelen van giften voor Joodse doelen.

Thema’s waar wij voor strijden zijn: 

  • bestrijding van antisemitisme
  • ondersteunen van Israel
  • versterken van Joodse cultuur
  • ondersteunen jeugd activiteiten en educatie
  • waarborgen van herinnering en traditie
  • versterken van community vorming

Wat is ons doel?

Een betere toekomst voor Joods Nederland en bijdragen aan Joods welzijn. Daarnaast ondersteunen we ook activiteiten en projecten in Israel. 

Blijf op de hoogte

Als je op de hoogte wilt blijven, Stuur dan een mail naar bb4u@bnaibrith-amsterdam.org met als onderwerp: “Ik wil graag de BB4U nieuwsbrief ontvangen”, met daatbij je voor- en achternaam en email-adres. Je krijgt dan zo’n vier keer per jaar een nieuwsbrief. Daarin stellen we je op de hoogte van nieuwe evenementen, mooie projecten en de goede doelen waar we met elkaar aan werken.

Wil je helpen?

Ben je enthousiast, en wil je zelf ook bijdragen aan de organisatie. Neem dan contact op met info@bnaibrith-amsterdam.org.

Contact over het evenement

bb4u@bnaibrith-amsterdam.org