Russische President overlegt met rabbijnen

Russische-President-overlegt-met-Rabbijnen

De Russische president Vladimir Poetin heeft op 9 juli een delegatie van Europese en Israëlische rabbijnen ontvangen. De bijeenkomst had tot doel gezamenlijke standpunten te bepalen om  weerstand te bieden aan opkomend antisemitisme en neofascisme. President Putin verzekerde de delegatie dat de Russische Federatie zich met hand en tand zal verzetten tegen welke manifestatie van fascisme dan ook. Hij zei: “In Rusland kennen we de tragedie van de Holocaust.

We weten ook dat Joden in het Rode Leger gevochten hebben tegen de nazi’s. Ik herhaal dat we in Rusland de Joodse pijn kennen en voelen; 6 miljoen Joden zijn tijdens de oorlog vermoord en meer dan 20 miljoen Sovjet-burgers zijn gedood. We beschouwen de Joden mede daardoor als bondgenoten en ik verzeker u dat we al het mogelijke zullen doen om te voorkomen dat zulke tragedies zich in de toekomst kunnen afspelen.”

De president werd door de delegatie persoonlijk bedankt voor zijn inzet om godsdienstvrijheid te verankeren en de veiligheid van het Joodse volk te waarborgen.